Geschiedenis

1973

Ontstaan Electrosan

In 1973 zag Electrosan het levenslicht aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo een zaak, een handel in elektrotechnische onderdelen. Electrosan liep daarmee vooruit op de komst van de klusser, voor wie het uitbesteden van reparaties te kostbaar werd. Toen het doe-het-zelven vanzelfsprekend werd, vond niet alleen Hengelo, maar heel Twente en zelfs daarbuiten de weg naar Electrosan ”Selectra”.

1980

Uit ons jasje

In 1980 was Electrosan “Selectra” uit zijn jasje gegroeid. Electrosan verhuisde naar een ander winkelpand met een winkelruimte van 350m2. Electrosan ’’Selectra” floreerde omdat de klant er alles op het gebied van elektrotechnische onderdelen kon vinden, maar vooral ook met adviezen werd geholpen.

1985

Jasje weer groter

breidde Electrosan de winkelruimte uit met 500m2. De totale winkelruimte werd ruim 800m2. De klanten konden nu nog beter worden voorzien van adviezen. Er kwam een showtuin met wel meer dan 500 modellen aan tuinverlichting. Fabrikanten van schakelmateriaal zagen bij Electrosan ”Selectra” de kans om hun modellen te laten zien.

1997

Noodlot

In 1997sloeg het noodlot toe. Electrosan ”Selectra” werd door een brand verwoest. Bijna 25 jaar vakmanschap was in een keer verdwenen. Het team Electrosan ”Selectra” bleef ook in deze zware periode de klanten voorzien van adviezen en onderdelen.

1998

Heropening

In 1998 werd exact een jaar na de brand de heropening van het nieuwe pand gevierd. Het nieuwe onderkomen voldoet aan alle nieuwe eisen, zodat de klanten nog beter van adviezen kunnen worden voorzien. Vele klanten vonden hun weg weer terug naar de Oldenzaalsestraat.

2000

Nilfisk

In 2000 werd Electrosan ”Selectra” het officieel serviceadres voor Nilfisk reperaties, onder de naam Selectra Hengelo. Door jarenlange ervaring in reparaties van stofzuigers, en een eerlijk advies over de reparatiekosten vond Nederland en daarbuiten de weg naar Selectra.

2008

Webshop

In 2008 werd Selectra webshop gelanceerd. Door vele aanvragen voor onderdelen en toebehoren van stofzuigers werd begonnen met de online verkoop, zowel voor de particulier als B2B. Door de goede service en aanvragen uit de markt is de webshop uitgebreid met alle materialen voor een elektrotechnische installatie.

2014

Relco

In 2014 werd Selectra officieel dealer van het merk Relco (o.a. led drivers, halogeen trafo, dimmers, e-vsa).

2015

Busch&Jaeger

In 2015 werd Selectra officieel Busch&Jaeger Living Space Experience partner. Verlichting, verwarming, energieverbruikers, beveiligingssystemen: met geavanceerde gebouwautomatisering reageert uw woning of bedrijf op uw wensen. U kunt zich bij ons informeren over de mogelijkheden.

2016

Ansmann

In 2015 werd Selectra officieel Ansmann partner. Batterijen, accu's, usb, batterijladers, nachtlampen, opladers smartphone tablets ipad navi

2020

Eurom

In 2020 werd Electrosan""Selectra" officieel partner van Eurom. Sinds 1974 ontwikkelen en verkopen zij elektrische producten.Deze producten zijn onderverdeeld in hoofd-categorieën: Reiniging, Terrasverwarming, Verwarming, Klimaatbeheersing.

2023

Creative-Cables

In 2023 werd Electrosan de shop corner van Creative-Cables. Een Italiaans bedrijf dat sinds 2014 de ruimtes waarvan u houdt verlicht. zij bieden u duizenden kabels, componenten en accessoires om de lamp die u wilt te bedenken, te ontwerpen en te kopen. En dat is niet alles! Als u de voorkeur geeft aan een kant-en-klare oplossing is dit ook mogelijk.

2024

Online

Fysieke winkel gesloten. Maar online nog steeds de goede keus.